Mehiški fajitas

SESTAVINE

  • 1 velika bela čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 svinjski zrezek
  • 1 srednje velik piščančji file
  • olivno olje

Začimbe za marinado:

  • sok ene limone
  • 2 žlički olivnega olja
  • 1 strt strok česna
  • ščepec origana
  • pol čajne žličke čilija
  • ščepec bazilike
  • sol in poper po okusu

Sestavine za tortilje:

  • 40 dag gladke bele moke
  • sol
  • 1 jajce
  • malo olja
  • topla voda po potrebi

POSTOPEK

Piščančje in svinjsko meso narežemo na majhne rezine in jih dve uri mariniramo v marinadi, ki jo pripravimo takole:

MARINADA: v skledi zmešamo sestavine za marinado. V ponvi segreješ olivno olje, v katerem skupaj počasi pražimo čebulo narezano na lističe ter prav tako na lističe narezano papriko. Po približno 5 minutah dodaš marinirano meso in dodatno začiniš s čilijem in poprom. Vse skupaj se praži še nekje 10 minut. Fajitas postrežemo v pšeničnih tortiljah, ki jih lahko kupimo v trgovini ali pa naredimo sami. Sestavine za tortilje zmešamo skupaj, zgnetemo v gladko testo, vodo dodajamo toliko, da se lepo zgnete. Testo razdelimo v več malih hlebčkov v velikosti limone. Hlebčke razvaljamo v “palačinke” in jih v ponvi na malo olja spečemo tako kot palačinke. Fajitas zaviješ v tortiljo in jo poješ seveda z roko. Zraven se ponudi avokadov pire (avokado olupiš in zmečkaš), kislo smetano ter pire iz rjavega fižola. PIRE IZ RJAVEGA FIŽOLA: Fižol (najbolje iz konzerve) zmečkaš in ga na hitro prepražiš na malo maščobe z dodatkom popra, soli in čilija.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja