Soda kruh

SESTAVINE:

  • 500 g pšenične bele moke
  • zvrhana žlička soli
  • 360 g čvrstega jogurta
  • 90 ml vode
  • žlička sladkorja
  • žlička sode bikarbone

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Moko in sodo bikarbono zmešamo in presejemo v večjo posodo. Dodamo sladkor in sol.

3. Prilijemo zmes jogurta in vode (ali tekočega jogurta ali kislega mleka).

4. Sestavine na hitro zmešamo. Dobljeno testo stresemo na pomokan pult.

5. Roke si pomokamo in oblikujemo hlebček, ki je kar lepljiv.

6. Po njem potresemo moko, v vrh zarežemo križ in postavimo v ogreto pečico.

7. Kruhek pečemo 40–45 minut.

Namig: Če doma ne najdemo čvrstega jogurta, lahko namesto njega in vode uporabimo 450 ml tekočega jogurta. Če tudi tega ni, uporabimo domače kislo mleko – 450 ml mleka zmešamo z dvema žlicama kisa ali limoninega soka in počakamo, da nastane kislo mleko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja