Philadelphian zrezek

SESTAVINE:

Tako dobimo 2 zrezka iz sira

  • 450 g govejega zrezka, zamrznjen, zelo tanko narezan
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 1 zelen poper, sesekljan (neobvezno)
  • 4 tanke rezine sira provolon ali sirni namaz
  • 2 ali več italijanskih sendvič zvitkov

METODA 1 OD 2: PRIPRAVA ZREZKA IZ SIRA S PRAVIM SIROM

  1. Vzemite rahlo zmrznjen zrezek in ga zelo tanko narežite. Tanek kos zrezka se bo zelo hitro skuhal in bo omogočil, da se različni okusi – sir, čebula, paprika – vpijejo v kruh.Rahlo zamrznjen zrezek lahko narežete z velikim ostrim kuharskim nožem ali pa z običajnim nožem meso rahlo narežete na enako debelino. Večina ljudi nima posebnega noža za meso; Preprost, oster nož deluje dobro, tudi če je treba malo dlje rezati.
  2. Na zmernem ognju pražimo čebulo in poper približno pet minut. V večjo ponev vlijemo nerafinirano rastlinsko olje, dodamo čebulo (če želimo, dodamo poper), rahlo prepražimo do zlatorjave barve. Občasno premešajte in po potrebi začinite s soljo. Prepraženo čebulo vlijemo v drugo skledo in odstavimo.
  3. Isto ponev dobro naoljite in dodajte tanko narezan zrezek. Meso pražimo do rjavkaste barve, brez mešanja. Na dokaj močnem ognju bo to odvisno od debeline mesa trajalo eno do dve minuti. Ne prekuhajte.
  4. Z dvema ostrima lopaticama zrezek začnite rezati na tanjše rezine. Z eno lopatico primite meso, drugo pa sesekljajte. Ko je zrezek narezan na majhne koščke, ga prevrnite, da se kuha na obeh straneh, največ 30 sekund.
  5. Mesu dodajte čebulo in poper ter zrezek razporedite po velikosti štruce, nato pokrijte z dvema rezinama sira. Hlebček boste morali položiti tik na zrezek, zato poskrbite, da bo približno enake velikosti.
  6. Izklopite ogenj pod ponev in počakajte približno 30 sekund, da se sir stopi.
  7. Odprti hlebec položimo na meso in sir, tako da tvorimo “streho”. Kateri hlebec izbrati? Tam, kjer kraljuje sirov zrezek, Aversse, Amoroso ali Villotti Pisanelli običajno jemljejo kot žemljico. Če žemljic teh blagovnih znamk ne najdete, lahko spečete italijansko žemljico ali sami pripravite sendvič z bagetami. Bageta je bolj hrustljava od običajnega kruha, kar sicer ni zelo priročno, vendar je kljub temu precej močna in ne bo zlahka razpadla.
  8. Meso potegnite z lopatico in ga obrnite na žemljico. Sirni zrezek se mora tesno prilegati žemlji.

NASVETI

  • Z vsakim grižljajem boste okusili nadev iz sira in mesa.
  • Sir lahko uporabljamo na različne načine. Provolon je le primer.
  • Uporabite ocvrto čebulo in gobe. Z jedjo se dobro podajo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja