Ameriška jabolčna pita

Pristna ameriška pita je ameriška tradicionalna jed.

Priprava: 25 min. Kuhanje: 30 min. Skupaj: 55 min.

Sestavine za 8 oseb:

  • 250g moke
  • 1 ščepec soli
  • 150g margarine ali masla
  • 6 žlic vode

Nadev:

  • 5 jabolk
  • 2 žlici sladkorja

Za posip:

  • 2 žlici sladkorja v prahu

Za posodo:

  • 2 žlici margarine

Postopek:

  1. V skledo stresemo moko in sol. Dodamo na koščke narezano margarino in jo s prsti hitro in rahlo vgnetemo v moko. Zalijemo z mrzlo vodo in z rokami vse skupaj zgnetemo v krhko testo. Pekač za pite namastimo z margarino.
  2. Pripravljeno testo razdelimo na dva dela. Del testa na pomokani delovni površini razvaljamo tako, da dobimo okroglo ploščato površino, s katero prekrijemo dno in obod namaščenega pekača. Testo z vilicami na večih mestih prebodemo. Odvečno testo z nožem odrežemo.
  3. Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija. Jabolka olupimo, operemo in osušimo. Nato jih na grobo naribamo, stresemo v skledo in poparimo z vrelo vodo. Jabolka odcedimo (ožamemo) in enakomerno razporedimo po testu. Po jabolkih posujemo sladkor.
  4. Drugi del testa razvaljamo v krog in z njim prekrijemo pekač. Odrežemo odvečno testo in obe testi na robovih združimo skupaj s “ščipanjem”. Po  želji po združenem robu testa naredimo vzorec. Preden pito položimo v pečico, jo poškropimo z vodo, nato pa pečemo v ogreti pečici 30 minut. Pečeno pito vzamemo iz pečice, ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in serviramo na krožnike.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja