Chicago pizza
SESTAVINE
količina: za 4-6 oseb
Testo za pizzo:
- 25 dag ostre moke
- 25 dag mehke moke
- kvas
- 2 dl vode
- ščep soli
- žlička sladkorja
Nadev:
- 0,5 kg narezanega sira
- 10 dag naribanega sira (trdega)
- 20 dag šunke
- 20 dag mletega mesa
- 20 dag hrenovk
- 10 dag suhe salame
- 0,5 dl paradižnikove mezge
- gobice
- olive
- ostale sestavine po želji
- origano
- bazilika
- poper ali začimbe za pizzo
- olje za premaz pekača
POSTOPEK
Zamesimo testo iz moke, vode, kvasa, sladkorja in soli. Naoljimo, pustimo počivati pol ure. Ni potrebno, da na veliko vzhaja. Pekač naoljimo. Testo raztegnemo tako, da prekriva tudi stene pekača. Nalagamo sestavine izmenično, tako da začnemo s sirom (sicer bo pica po pečenju “stekla”, nato eno vrsto mesa, sir, itd. Ko nam zmanjka vsega narezanega sira in mesa (s katerim končamo, ni važno) prelijemo sestavine s paradižnikovo mezgo, ki ji dodamo začimbe po želji, sol in gobice. Čez damo še nariban sir, suho salamo in začimbe za pizzo. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo od 25 minut do pol ure na 200 stopinj.
OPOMBE
Sestavin je dovolj za okrogel pekač premera 26 cm. Preden režemo pico je dobro, da počakamo nekaj minut, da se sir ne razliva po pekaču.
