Buffalove piščančje perutničke
Recept za to jed si je izmislila Teressa Bellissimo. Pozno zvečer na neki petek leta 1964 se je pri njenem sinu zbralo nekaj njegovih prijateljev. Za lačno mladino je v svoji mali hitri restavraciji Anchor Bar v Buffalu, New York, pripravila prigrizek – in nastale so Buffalove piščančje perutničke.
Postopek: 10min. Kuhanje: 30min. Skupaj: 40min.
Sestavine za 4 osebe:
- 12 piščančjih perutnic
- 2 žlice olja
- sol
- 0,67 skodelice moke
Omaka:
- 1 žlica kisa
- kajenski poper
- 1 pa pol stroka česna
- polovico worcesterske omake
- malo tabaska
- sol
- 4 žličk čili omake
- 4 žlic masla
Postopek:
- Vklopimo pečico in jo naravnamo na 220 °C. Piščančje perutničke operemo, obrišemo in razrežemo na dva dela (zgornji in sprednji del perutničk) tako, da dobimo 36 kosov. Kose položimo v veliko skledo s pokrovom, dodamo dobro žlico olja in sol ter dobro premešamo. Kose potrosimo z moko, nato pa skledo pokrijemo s pokrovom in dobro pretresemo, da se perutnice enakomerno obdajo z moko. Pripravimo pekače in jih naoljimo s preostalim oljem. Kose perutnic vzamemo iz sklede, z njih otresemo odvečno moko in jih položimo na naoljene pekače. Kose ne smemo zlagati tesno skupaj, med njimi mora biti dovolj prostora. Pečemo v ogreti pečici 15 minut, nato perutnice obrnemo in jih pečemo še 15 minut.
- Česen stremo s stranico noža, ga olupimo in drobno sesekljamo. Medtem ko se perutnice pečejo, v kozici zmešamo sestavine za omako, ki jo pristavimo in na srednji temperaturi segrevamo, dokler ne zavre. Občasno pomešamo. Omako odstavimo.
- Pečene kose perutnic položimo v veliko skledo. Čez njih prelijemo omako in dobro premešamo, da se omaka enakomerno razporedi. Postrežemo jih skupaj s omako z modrim sirom in belim kruhom.