V pivskem testu ocvrte hrenovke
Priprava: 15min. Kuhanje: 10min. Skupaj: 25min.
V koruznem testu ocvrte hrenovke so priljubljen ameriški prigrizek (pravijo jim corn dogs). Tokrat pa smo namesto koruznega uporabili pivsko testo.
Sestavine za 8 oseb:
- 4 jajci
- 440ml piva
- 440g moke
- 0,5 žličke soli
- 8 hrenovk (2 para)
Postopek:
- V večjo skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. V drugo skledo ubijemo jajca in jih z ročno metlico rahlo razžvrkljamo. Razžvrkljana jajca zmešamo s pivom ter mešanico vlijemo v skledo z moko. Sestavine dobro premešamo (z ročno metlico ali mešalnikom), da dobimo gosto tekoče testo brez grudic.
- V visokem loncu dobro segrejemo olje za cvrenje (temperatura naj bo med 180 in 190 stopinj). Hrenovke razpolovimo. Polovičke povaljamo v koruzni moki, nabodemo na lesene palčke in potopimo v pivsko testo. Počakamo 1 do 2 sekundi, da se odteče odvečno testo, nato pa jih potopimo v vroče olje. Cvremo jih 1 do 2 minuti in ko se lepo zlato rjavo obarvajo, jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačkah.
- Hrenovke serviramo na krožnike. Postrežemo jih s kečapom, odlične pa so tudi z gorčično smetanovo omako.