V pivskem testu ocvrte hrenovke

Priprava: 15min. Kuhanje: 10min. Skupaj: 25min.

V koruznem testu ocvrte hrenovke so priljubljen ameriški prigrizek (pravijo jim corn dogs). Tokrat pa smo namesto koruznega uporabili pivsko testo.

Sestavine za 8 oseb:

  • 4 jajci
  • 440ml piva
  • 440g moke
  • 0,5 žličke soli
  • 8 hrenovk (2 para)

Postopek:

  1. V večjo skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. V drugo skledo ubijemo jajca in jih z ročno metlico rahlo razžvrkljamo. Razžvrkljana jajca zmešamo s pivom ter mešanico vlijemo v skledo z moko. Sestavine dobro premešamo (z ročno metlico ali mešalnikom), da dobimo gosto tekoče testo brez grudic. 
  2. V visokem loncu dobro segrejemo olje za cvrenje (temperatura naj bo med 180 in 190 stopinj). Hrenovke razpolovimo. Polovičke povaljamo v koruzni moki, nabodemo na lesene palčke in potopimo v pivsko testo. Počakamo 1 do 2 sekundi, da se odteče odvečno testo, nato pa jih potopimo v vroče olje. Cvremo jih 1 do 2 minuti in ko se lepo zlato rjavo obarvajo, jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačkah. 
  3. Hrenovke serviramo na krožnike. Postrežemo jih s kečapom, odlične pa so tudi z gorčično smetanovo omako. 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja